Ergonominen Logset-koneketju tehostaa työntekoa

"Hybridistä ei lopu teho. Kone ei kyykkää, vaikka teen järeitä runkoja. Työnteko tuntuu helpolta ja mukavalta."

Juha Neste

 
 

Faktat

KUKA: Juha Neste
YRITYS JA KOTIKAUPUNKI: JM-Forest, Alavus
KONE: Logset 8H GTE Hybrid ja Logset 6F GT
HARVESTERIN AJOTUNNIT: 1 029 h
MOOTTORI: AGCO Power 74 LFTN + sähkömoottori
TEHO: 1 850 rpm, kW 311
HARVESTERIPÄÄ: Logset TH65
OHJAUSJÄRJESTELMÄ: TOC 2
VÄÄNTÖMOMENTTI: 1 780 Nm

Työnteko tuntuu helpolta ja mukavalta

”Hybridistä ei lopu teho. Se on erittäin vahva kone, joka käy tasaisesti koko ajan isojenkin puiden kohdalla. Teemme sekä päätehakkuita, että harvennuksia, mutta pyrimme viemään hybridin enemmän päätehakkuille.”

Juha Neste ja Marko Soukkala perustivat JM-Forestin vuonna 2001. Yrityksellä on kaksi koneketjua, joista toinen koostuu vuosimallin 2019 Logset-koneista. Logset 8H GTE hybridharvesteri, jossa on Logset TH65 harvesteripää, toimitettiin yritykselle lokakuussa 2019 ja Logset 6F GT kuormatraktori, jossa on Smooth Ride -ohjaamojousitus, saapui toukokuussa 2019. Juha ajaa hybridiharvesteria.

 

Tutustu Logset 8H GTE Hybrid -harvesteriin tästä

 

Miksi päädyitte hybridiin ja miten teknologia tulee esiin ajossa? 

Juha ajaa hybridiharvesteria noin 8-10 h työpäiviä ja tähän mennessä siihen on kertynyt 1 029 ajotuntia. 

"Tätä uusinta koneketjua edeltävä ketju koostui myös Logset-koneista. Meillä oli Logset-konetaustaa ennestään ja oltiin tyytyväisiä, joten päädyttiin uusien hankinnassa hybridiin ja ohjaamojousitettuun ajokoneeseen."

Juhan mielestä työnteko hybridillä tuntuu mukavalta.

"Näytöllä oleva vihreä palkki näyttää sähkömoottorin latauksen. Kun palkki putoaa, kone käyttää hybridijärjestelmää. Sen huomaa sahatessa ja puiden syötössä, erityisesti isojen puiden kanssa. Kone käy tasaisesti koko ajan."

 

Modernissa metsäkoneessa ergonomia on otettu huomioon

”Ohjaamossa pidän erityisesti siitä, että mahdun suoristamaan jalat. TOC-ohjausjärjestelmää on myös nopea käyttää, koska voin selata valikkoa sauvalla, enkä tarvitse erillistä näppäimistöä.” 
 

Harvesteripää Logset TH65 vaihteleviin olosuhteisiin

JM-Forestin hybridiharvesterissa on Logset TH65 -harvesteripää. Se on monipuolinen laite, joka soveltuu hyvin harvennus- ja päätehakkuisiin vaihtelevissa leimikoissa.

Tutustu Logset TH65-harvesteripäähän tästä

 

 
 

"Olen oikealla alalla, kun saan ajaa näin hienoja koneita."


JM-Forestin kuudesta työntekijästä neljä on äskettäin valmistunut metsäkonekuljettajiksi ja kaksi heistä on tällä hetkellä armeijassa. Juha Nesteen mukaan työnteko nuorten kanssa on sujunut hyvin ja he oppivat nopeasti.

Logset 6F GT kuormatraktorin kuljettaja Valtteri Kaltti aloitti työt JM-Forestilla syksyllä 2017 työharjoittelun kautta. Kun koulu loppui keväällä 2018, Valtteri sai työpaikan yrityksestä. Hän kävi välillä armeijan ja palasi töihin tammikuussa 2020.

"Olen viihtynyt töissä hyvin ja tyytyväinen alan valintaan, kun saan ajaa näin hienoja koneita. Kuormatraktorin ohjaamojousitus on erittäin kätevä. Ohjaamossa ei paukuta ja rysky vaikka maasto olisi kivikkoinen. Koneessa on mukava olla", hän kertoo.

 

Tutustu Logsetin Smooth Ride -ohjaamojousitukseen

JM-Forest ajaa puita Metsähallitukselle

Juha Neste ja Marko Soukkala (kuvassa oikealla) perustivat JM-Forestin vuonna 2001. Tässä yrittäjät tutustuvat hybridiharvesteriin yhdessä Logsetin myyntimiehen Erno Mäntysen kanssa (kuvassa vasemmalla).

Haluatko lukea lisää Logset-metsäkoneasiakkaiden kuulumisia ja tietää viimeisimmät uutiset?
 

Tilaa Logsetin painettu uutiskirje.

 

Kiinnostunut?

X

Haluatko lisätietoja koneista ja uutuuksistamme? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisenä tiedon Logset-koneiden testausmahdollisuudesta, messuista ja ajankohtaisista asioista. Voit myös soittaa Ernolle suoraan ja kysyä lisää koneen ominaisuuksista +358 40 849 3115

Ota yhteyttä
Suostun siihen, että lähetetyt tiedot kerätään ja tallennetaan*