Metsäkoneyrittäjäksi isän jalanjäljissä

"Logset on asiakasystävällinen. Siellä kuunnellaan asiakkaita ja otetaan aina tilanne hoidettavaksi. Tyhmiä kysymyksiä ei ole."

Janne Kangassalo

Katso yllä olevalta videolta miksi Janne antaa kouluarvosana-asteikolla 4–10 Logsetille peräti 9½! 

 
 

Faktat

KUKA: Janne Kangassalo
YRITYS JA KOTIKAUPUNKI: MKU Risto Kangassalo, Heinola
KONE: Logset 8H GTE
HARVESTERIN AJOTUNNIT: 2 8000 h
MOOTTORI: AGCO Power 74 AWF
TEHO: 1 900 rpm, 220 kW
HARVESTERIPÄÄ: Logset TH65
OHJAUSJÄRJESTELMÄ: TOC 2
VÄÄNTÖMOMENTTI: 1 500 rpm, 1 200 Nm

Konekauppaan vaikuttavat useat seikat

Janne Kangassalo, 30, ajaa vuosimallin 2018 Logset 8H GTE harvesteria, johon on asennettu Logset TH65 harvesteripää. Koneella on tähän mennessä ajettu noin 2 800 tuntia, enimmäkseen päätehakkuita. Ennen nykyistä konetta Jannella oli vuosimallin 2015 Logset 8H GTE.

Uuden metsäkoneen hankinta on suuri investointi, joka vaatii harkintaa. Janne listaa syitä, miksi he päätyivät viimeisimpään Logset hankintaan, joka on Logset 5F GT kuormatraktori Smooth Ride -ohjaamojousituksella.

"Logset on asiakasystävällinen. Siellä kuunnellaan asiakkaita ja otetaan aina tilanne hoidettavaksi. Tyhmiä kysymyksiä ei ole. Koneiden toimintavarmuus on huippuluokkaa. Varaosapalvelu- ja huoltokin toimivat nykyään todella hyvin." 

Tutustu Logset 8H GTE -harvesteriin tästä


MKU Risto Kangassalo hakkaa puita Koskitukki Oy:lle

MKU Risto Kangassalo on hakannut puita Koskitukki Oy:lle toistakymmentä vuotta. Harvesterinkuljettajana 13 vuotta työskennelleen Jannen mielestä yksi parhaista puolista työssä on, kun hän saa ajaa tutuille metsänomistajille ja yhteistyö metsäyhtiön kanssa toimii.
"Tämä on tiimityötä. Työ sujuu rutiinilla, kun koko ketjun luottamussuhteet ovat kunnossa."

Logset-koneista Jannella on jo paljon kokemusta.

"Meidän ensimmäinen Logset-koneemme oli vuosimallin 2011 harvesteri 8H Titan. Sen jälkeen Logsetin koneet ovat kehittyneet uskomattoman paljon." 
 

Yrittäjän perhearki sujuu, kunhan suunnittelee etukäteen

Jannen perheeseen kuuluu vaimo Minna Kangassalo ja kolme lasta. Minna tekee vuorotyötä ja opiskelee samalla. Perheen arjen palapelin yhteensovittaminen sujuu, kunhan suunnittelee etukäteen. MKU Risto Kangassalolla metsäkoneiden kuljettajat ajavat yhtä vuoroa ja saavat tehdä tunnit silloin, kun heille sopii. Toisinaan Janne tekee 6 tunnin päivän, sen jälkeen saattaa tulla 15 tunnin päivä.

"Meissä kaksi työmotivoitunutta on löytänyt toisensa. Ymmärrämme hyvin toisiamme. Kuulen paljon metsäkoneista kotona ja tiedän niistä jonkin verran, mutta esimerkiksi uudet konehankinnat Janne keskustelee isänsä Riston kanssa," Minna kertoo. 

MKU Risto Kangassalolla on viisi Logset-metsäkonetta.

Tutustu Logset 5F GT kuormatraktoriin tästä

 

 
 

Polttoainetehokkuus ja mittatarkkuus kohdillaan 

Janne kehuu, että Logset-koneita on helppo käsitellä. Tilavassa ohjaamossa työnteko sujuu, eikä mittalaitetta tarvitse koko ajan säätää. "8H GTE on tehokas ja tuottoisa peli. Harvesteripään mittatarkkuus on huippuluokkaa. Parhaana päivänä olen tehnyt yhdeksän tunnin aikana 555 mottia. Päätehakkuun keskimääräinen tuotos on kuitenkin kaikkea 150-400 motin väliltä."

Polttoainetehokkaan koneomistajan taskuun jää rahaa muuhunkin.

"Se ratkaisee, kuinka paljon kone syö mottia kohden. Teen päätehakkuulla 40–60 mottia tunnissa, jolloin harvesterin tuntikulutus on 15–16 litraa. Tavallisesti kone vie päätehakkuulla sellaisen reilut 0,6 litraa/motti."

 

Tutustu Logsetin selkeään TOC 2 ohjausjärjestelmään

"Jousitus on rahan väärti"

Logset 5F GT kuormatraktori toimitettiin MKU Risto Kangassalolle elokuussa 2019 ja siitä lähtien sillä on pääsääntöisesti ajanut kuljettaja Erkki Valdson. Hän on syntynyt Virossa ja ajanut 25 vuoden uransa aikana metsäkoneita pitkään Venäjällä. Erkki on ollut Kangassalolla töissä 3,5 vuotta.

"Aikaisemmin ajamissani koneissa ei ole ollut ohjaamojousitusta. Nyt jousituksen tuoman eron huomaa selvästi. Se toimii joka puolella, kuten ajossa ja kuormaa purkaessa, ja se ehtii mukaan kun kone putoaa kannolta. Ohjaamo on myös hiljainen. En väsy töissä kuten ennen. Jousitus on ehdottomasti rahan väärti."

Haluatko lukea lisää Logset-metsäkoneasiakkaiden kuulumisia ja tietää viimeisimmät uutiset?
 

Tilaa Logsetin painettu uutiskirje.

 

Kiinnostunut?

X

Haluatko lisätietoja koneista ja uutuuksistamme? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisenä tiedon Logset-koneiden testausmahdollisuudesta, messuista ja ajankohtaisista asioista. Voit myös soittaa Ernolle suoraan ja kysyä lisää koneen ominaisuuksista +358 40 849 3115

Ota yhteyttä
Suostun siihen, että lähetetyt tiedot kerätään ja tallennetaan*