Tuottavuuden kasvua Logset-metsäkoneilla

Pidän siitä, mihin Logset-koneet pystyvät. Työmme sujuu nopeammin ja tähän mennessä kaikki on toiminut todella hyvin.

Randy Wirtanen

 
 

Faktat

KUKA: Premier Forest Products Inc.
AMMATTI JA KOTIKAUPUNKI: Yrittäjät Randy Wirtanen ja Greg Trowbridge, Marquette, Michigan
KONE: Logset 8F GT
MOOTTORI: AGCO Power 74 AWF
TEHO: 220 kW
VETOVOIMA: 190 kN
NOSTURI: M240H, ulottuma 10.3 / 11.1 metriä
OMAPAINO: 22 000 kg

Caterpillar Logsetin jälleenmyyjänä

Vuonna 1993 ystävykset Randy Wirtanen ja Greg Trowbridge yhdistivät omat pienimuotoiset hakkuuyrityksensä Premier Forest Products inc:ksi. Greg hoitaa yrityksen paperityöt, kuten yhteydenpidon sahalaitoksiin ja suunnittele mihin puunkuljetusautojen tulee ajaa seuraavaksi. Randy ajaa Logset-harvesteria, jonka yhtiö osti Fabick CAT:iltä lokakuussa 2018.

Amerikkalainen yhtiö Caterpillar Inc. suunnittelee, kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy tuotteitaan jälleenmyyjäverkoston kautta maailmaanlaajuisesti. Fabick CAT on toiminut Logsetin jälleenmyyjänä vuodesta 2017 ja myyntialue kattaa Michiganin pohjoisosat, sekä Illinoisin, Missourin ja Wisconsinin osavaltiot.

- Ostimme Logset 5FP GT:n Fabickilta tammikuussa 2019. Haluaisimme kasvattaa yritystoimintaa vielä lisää, mutta hyvien konekuljettajien löytäminen on vaikeaa, Randy kertoo.

 

Tutustu Logset 5FP GT -kuormatraktoriin tästä
 

Kolmas Logset-kone vuoden sisään

Pian tapaamisemme jälkeen, 5.-7.9.2019 Michiganin Escabanassa järjestetyillä Great Lakes Logging Expo -messuilla Fabick CAT ja Logset ovat esillä yhteisellä osastolla, ja näytillä on neljä Logset-konetta. Yksi näyttelykoneista on Logset 8F GT kuormatraktori. Kun Randy ja Greg saapuvat messualueelle, he ovat jo tehneet päätöksen. He haluavat ostaa suuremman kuormatraktorin.

- Pidän siitä, mihin Logset-koneet pystyvät. Työmme sujuu nopeammin ja tähän mennessä kaikki on toiminut todella hyvin, Randy kommentoi.

Pian messujen jälkeen Logset 8F GT toimitetaan Premier Forest Productsille ja siitä tulee yhtiön kolmas Logset-kone vuoden sisään.

 

Tutustu Logset 8F GT -kuormatraktoriin tästä

 

Logset-koneet soveltuvat haastavaan ympäristöön

Premier Forest Productsin työmailla vaahtera, koivu, haapa ja kirsikkapuu ovat tyypillisimmät puulajit. Noin 80 % työmaista on harvennuksia ja 20 % päätehakkuita. Randyn mukaan hän voi istua mukavassa harvesteriohjaamossa 12 tunnin työpäivän ongelmitta. Tavallinen työpäivä on kaikkea 8–12 tunnin väliltä ja sinä aikana harvesterilla tehdään noin 270 kuutiota.

- Logsetin kuormatraktori on vahvaa tekoa. Sen huomaa rungosta ja pankoista. Ajaminen on mukavaa, vaikka kyydissä olisi eripituisia puita. Tällä alueella olisin ennen tarvinnut ketjut tuollaisen sateen jälkeen, mutta en Logsetilla. Olen Randyn kanssa samaa mieltä siitä, että koneilla voi kiivetä mäkiä täydellä kuormalla ilman ongelmia. Kuormatraktorissa vaikuttaa olevan paljon modernia teknologiaa mutta sitä on helppo ajaa. Mielestäni yhtiön nykyinen Valmet-traktori tulisi vaihtaa toiseen Logset-kuormatraktoriin, Logset 5FP GT:n kuljettaja Max Fisher kertoo.

 
 

Tehokas huoltotiimi ja luotettavat koneet

- Alussa hieman jännitti kiivetä harvesterin ohjaamoon, koska nappeja on niin paljon ja olin tottunut kokopuumenetelmään. Jonkun ajan kuluttua huomasin, että harvesteria on oikeastaan helppo ajaa, näkyvyys ohjaamosta on todella hyvä ja tuottavuutemme lähti merkittävään nousuun. Harvesteri voi kiivetä isoja mäkiä tai ajaa suon läpi. Nosturi ulottuu noin 10 metriä molempiin suuntiin.

Koneissa ei ole ollut pitkiä huoltotaukoja. Randy kiittelee erityisesti Fabick CAT:in huoltotiimiä.

- Logset-koneet ovat luotettavia. Ne on myös helppo korjata, kun konepellin alla olevat letkut ovat hyvässä järjestyksessä. Tippumattoman pikaliittimen ansiosta polttoaineen täyttö sujuu ilman sotkua. Fabick CAT:in huoltotiimi on uskomaton. Kun soitan heille he toimittavat varaosat autotalliini. Kaksi huoltomiestä asuu kätevästi samassa kunnassa kuin minä, Randy sanoo.

Logset yhteistyössä Caterpillarin kanssa

Amerikkalaisen Caterpillar Inc. yhtiön jälleenmyyjä Fabick CAT on toiminut Logsetin toimittajana vuodesta 2017.

"Logsetilla arvostamme läheisiä asiakas- ja jälleenmyyjäsuhteita. Sen ansiosta tiedämme, mitä asiakkaamme meiltä odottavat ja miten voimme palvella heitä hyvin,” kertoo Suomen myyntipäällikkö Erno Mäntynen.

Haluatko lukea lisää Logset-metsäkoneasiakkaiden kuulumisia ja tietää viimeisimmät uutiset? Tilaa Logsetin painettu uutiskirje.

 

Tilaa uutiskirjeemme täältä

 

Kiinnostunut?

X

Haluatko lisätietoja koneista ja uutuuksistamme? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisenä tiedon Logset-koneiden testausmahdollisuudesta, messuista ja ajankohtaisista asioista. Voit myös soittaa Ernolle suoraan ja kysyä lisää koneen ominaisuuksista +358 40 849 3115

Ota yhteyttä
Suostun siihen, että lähetetyt tiedot kerätään ja tallennetaan*