Nyheter

27/12/2017

Begagnade skördaren är trogen Logset

Logset 5H Titan skördaren från 2010 är nu i Lovisa trakten hos sin tredje ägare Sture Nygård. Han köpte maskinen begagnad hösten 2017 och har hittills hunnit avverka ca 1 000 m3 virke med den. Nygård konstaterar att man gott kan säga att skördaren är trogen Logset.

- Skördaren har fungerat verkligen bra. Det märks att Logset sköter om sina maskiner och att bolagets personal jobbar åt samma håll, säger Nygård.  

Hans bolag M&S Nygård har köpt begagnade skogsmaskiner förr. Nygård har bland annat kört med mindre skördare tidigare.

- Nu ville jag ha en lite större skördare som klarar av steniga områden, men som ändå är ämnad för gallring, berättar han.

Då denna Logset 5H Titan skördare blev till salu hade den för Nygårds behov fel skördaraggregat. Logset bytte ut skördaraggregatet till ett begagnat Logset TH45 aggregat.

- Jag har svårt att köpa något jag inte känner till från tidigare. Då skördaren kom till mig fick jag handledning i hur den skulle köras och efter det blev det affär. De Logset service män som besökt mig senare för att fixa något på maskinen har varit väldigt professionella och skött sitt arbete väl, menar Nygård.

Fler bilder
Enligt Sture Nygård märks det att den begagnade Logset 5H Titan skördaren har blivit väl omhändertagen.