Nyheter

27/02/2018

Besök till fabriken där Logset maskinerna byggs

Förra veckan besöktes Logset fabriken av gäster från Storbritannien och Irland. Under vistelsen fick gästerna bland annat se Logsets produktionslinjer, besöka Palosaaren Metalli Oy som svetsar Logset skotarnas bakramar och lastutrymmen, se en splitterny Logset 6HP GTE skördare i skogen för första gången, samt njuta av det krispiga vintervädret.

- Den här resan har varit väldigt trevlig! Det här är första gången vi besöker Finland. Efter alla år jag spenderat i en Logset hytt är det fantastiskt att få se var dessa maskiner byggs, säger Richard Doherty.

Han tycker om den nya svarta färgen på Logset maskinerna.

- Den svarta färgen är stilig. Passar bättre än den grå, säger han.

Den besökande gruppen bestod av Richard Doherty och Tom Jones som båda jobbar för Doherty Group i Irland, företagarna Greg Watkins, Aaron Thompson och Brendan Thompson från Storbritannien, samt Rab och Wendy Easton från Forest Machine Magazine.

 

Logset maskinerna har korta avbrottstider

Doherty Group är en stor arbetsgivare i Irland. Företaget jobbar med skogsavverkningar och transport service. Företaget har sedan tidigare sju Logset skotare, tre Logset skördare, och tre Logset skördaraggregat som är installerade på grävmaskiner. Företaget köpte just Logset 6HP GTE skördaren som är i skogen för första gången. Då maskinen anländer till Irland kommer Richard Doherty att fungera som en av maskinens förare. Tom Jones jobbar med service på Doherty Group.

- Jag har fixat Logset maskiner under flera års tid. Jag tycker att maskinerna är lätta att reparera eftersom man kommer så lätt åt alla delar. Det är bara att plocka bort den söndriga delen och ersätta den med en ny, förklarar Tom Jones.

Richard Doherty har sin syn på varför Logset skördare är bra maskiner.

- Det är super att mäthjulet är så nära sågen. Det gör att mätningen blir precis, även om jag skulle jobba med stora träd.

Richard Doherty berättar att en arbetsuppvisning kommer att ordnas snart efter att Logset 6HP GTE skördaren anlänt till Irland.

- Vi är förväntansfulla över att få visa andra företag som jobbar med avverkningar hur fint Logset skördaren fungerar. Det finns inte många Logset maskiner i Irland och därför är folk inte vana att se dem. Vi vet att de företagare som har installerat Logset skördaraggregat på sina grävmaskiner är väldigt nöjda, berättar Tom Jones.

Fler bilder
Tom Jones (till vänster ) och Richard Doherty (i mitten) bekantar sig med den nya Logset 6HP GTE skördaren tillsammans med Logsets återfösäljare i Storbritannien, John Fukes.
Logsets återförsäljare i Storbritannien, John Fukes (till vänster), med företagarna Brendan Thompson, Greg Watkins och Aaron Thompson.
Tom Jones (till vänster) och Richard Doherty njuter av det krispiga vintervädret i Finland.