Nyheter

08/06/2018

Inte endast prat av Logset förespråkare

Ville Kopo köpte en ny Logset 6HP GT skördare under vårvintern 2018 och han blev positivt överraskad. Skördarens roterande och nivellerande hytt, samt den 11-meter långa kranen underlättar arbetsdagen.

- Jag körde tidigare en skördare med fyra hjul och en nio meter lång kran. Gallring går lättare med min nya skördare och maskinen rör sig på ett mycket jämnare sätt. Maskinen känns effektiv och jag får mycket mer gjort under en arbetsdag än tidigare, berättar han.

Även skördaraggregatet Logset TH55 har överraskat Kopo på ett positivt sätt.

- Jag trodde att det var bara Logset förespråkarnas prat när de berömde Logset, men skördaraggregatet har överraskat mig positivt. Träden går igenom aggregatet med endast en knapptryckning och mätnoggrannheten är verkligen bra.

 

Kört skogsmaskin sedan ung ålder

Kopo blev skogsmaskinsförare från Kullaan metsäopisto år 2003 då han var 18 år gammal. Till en början jobbade han som skogsmaskinsförare, tills han grundade ett eget firmanamn och köpte en egen skotare.

- Min första skogsmaskin var en Logset 4F skotare. Jag körde den ett par år, sedan började jag köra en skördare tillsamman med min far istället.

Nu äger Ville Kopo Logset 6HP GT skördaren och hans far jobbar åt Ville. De kör maskinen i två skift och båda har ca 8–10 timmars arbetsdagar. De gör alla sorters arbeten med skördaren från första gallring till slutavverkning, men största delen av jobben är gallringar.

- Det bästa med mitt jobb är att jag får vara ifred. Jag lyssnar mycket på radio, berättar Kopo.