Nyheter

10/10/2019

Logset 8H GTE Hybrid vinner ett Innovationspris i Österrike

Logset 8H GTE Hybrid skördaren får ännu ett till välförtjänt erkännande på Austrofoma-mässan som arrangeras i Österrike i oktober 2019. Det första erkännandet gavs för maskinmodellen i juli 2019, då den franskspråkiga ledande tidningen inom skogsmaskinsindustrin Bois International valde Logset 8H GTE Hybrid till Årets skogsmaskin.

Tävlingen på Austrofoma är indelad i tre kategorier och sammanlagt 38 olika företag deltar. Tävlingskategorierna är: skogsmaskiner, ergonomi och mindre skogsverktyg (så som motorsågar). Österrikes skogsvårdsförening Österreichischer Forstverein, som även är mässarrangör, utser Logset 8H GTE Hybrid skördaren till skogsmaskinskategorins vinnare på grund av den innovation maskinen representerar. Hybridskördaren är effektivare än traditionella skördare och den har lägre bränsleförbrukning. 

- Jag är stolt. Priset är ett viktigt erkännande. Att vinna här känns extra speciellt eftersom det är första gången som Logset deltar i en mässa i Österrike. Mässan är internationell och här finns mycket besökare från hela Europa, berättar Daniel Muller-Habbel från MHD, som är Logsets återförsäljare i Tyskland och Österrike

För tillfället jobbar cirka 40 Logset skogsmaskiner i Österrike.

Fler bilder
Priset överlåts i kunglig miljö av Österrikes skogsvårdsförening Österreichischer Forstverein.
Daniel Muller-Habbel (andra från vänster) och Logsets representant Mikko Laurila (tredje från vänster) tar emot Innovationspriset i Forchtenstein slottet.
Logset 8H GTE Hybrid valdes till vinnare tack vare skördarens effektivitet och låga bränsleförbrukning.