Nyheter

01/12/2020

Logset BOX:arna höjer service kvaliteten

Logset förbättrar servicekvaliteten för de finländska skogsmaskinerna genom att placera ut Logset BOX -containers för reservdelar. Det går att hämta reservdelar ur BOX:arna 24/7 eftersom dörren fungerar med ett kodlås. Varje BOX är utrustad med värme och el för att bevara reservdelar och dokument i gott skick.

Den första Logset BOX:en placerades i Lahtis vid Dunlop Hiflex gård i juni 2020. Då en skogsmaskinsföretagare beställer en reservdel från Vasa innan kl. 15.30, kan delen skickas med fraktbilen som kör den till Lahtis samma kväll eller senast nästa morgon. Fraktbilens chaufför kan placera reservdelen inuti BOX:en eller vid behov köra den ända fram till skogsmaskinsföretagaren.

Logset har gjort ett kontrakt med Hiflex för att öka den lokala service nivån. Kunden kan välja om hen vill beställa exempelvis hydraulikslangar eller kopplingar av Logset eller Hiflex, och Hiflex ser till att leverera de beställda och namnmärkta varorna in i BOX:en. Kunden kan hämta delen även utanför Hiflex öppethållningstider.  

- Vi har fått bra feedback gällande BOX:en i Lahtis. Det går att köra fram till BOX:en och platsen har alltid öppet. Tidigare sålde Logset reservdelar från en affärsbyggnad och dörren fungerade med vanlig nyckel. Då vår servicemontör var ute och reparerade maskiner måste fraktbilen lämna varuleveransen utanför dörren. Om de på förhand beställda reservdelarna var inne i affären var skogsmaskinsföretagare tvungna att vänta på att servicemontören kom tillbaka, förklarar Jukka Kivipelto som ansvarar för serviceverksamheten.

Den andra Logset BOX:en kommer att placeras i Kankaanpää i december 2020. Den ska stå på Konehuolto Eikkas gård. Konceptet kommer att vidareutvecklas på basis av feedback från fältet. Planen är att flera BOX:ar kommer att placeras runtom i Finland inom de närmaste två åren.

- BOX:arna höjer service kvaliteten märkbart. Vi har bra trafikförbindelser till Sverige, vilket betyder att det blir den första exportmarknaden där vi ska testa konceptet. Färjförbindelsen Vasa-Umeå ger oss utmärkta logistiska möjligheter. Som bäst kan vi få reservdelar till våra svenska kunder i Sverige inom några timmar.

 

Se Logsets servicelämnare i Sverige på vår hemsida.

Fler bilder
Det går att hämta reservdelar ur Logset BOX:en 24/7 eftersom dörren fungerar med ett kodlås.