Nyheter

12/04/2019

Logset grundar ett dotterbolag i Kanada

I maj 2019 grundar Logset Ab ett dotterbolag med namnet Logset Inc. i Ottawa, Ontario, Kanada. Dotterbolaget kommer att erbjuda försäljningsstöd och teknisk support till de återförsäljare som arbetar i Nord- och Sydamerika samt Japan och Australien. Genom Logset Inc. kan Logset arbeta i samma tidszon som återförsäljarna på den aktuella sidan om jordklotet. Logset Inc. anställda är till en början försäljnings- och marknadsföringsdirektör Pascal Réty (fungerar som verkställande direktör för dotterbolaget), teknisk support Jari-Pekka Ylikoski samt kontorsarbetare Johanna Sereda. Réty och Ylikoski börjar arbeta från det nya kontoret i juni 2019. Sereda åker till Kanada några månader senare.

- Logset säljer sina produkter via återförsäljare runtom i världen. Vi fortsätter med samma strategi genom Logset Inc. Vi jobbar hårt för att förstärka stödet till våra återförsäljare och målsättningen är att växa tillsammans, berättar Réty.

Logset har sålt maskiner i Kanada sedan 2002. År 2010 gjorde Logset det nuvarande återförsäljaravtalet med LN Machinerie i delstaten Quebec. År 2017 gjorde Logset återförsäljaravtal i USA med Fabick CAT och Milton CAT. Återförsäljaravtalen i USA täcker delstaterna Illinois, Missouri, Wisconsin och de norra delarna av Michigan via Fabick CAT och Nya England (sex delstater) samt norra delarna av New York via Milton CAT.

I Brasilien har Logset sålt maskiner via nuvarande återförsäljaren Minusa, som arbetar i Lages, Santa Catarina. I början av 2018 gjorde Logset även ett nytt återförsäljaravtal med brasilianska Pesa CAT.

Då återförsäljarnätverket vuxit är grundandet av ett dotterbolag som ligger närmare återförsäljarna i Nord- och Sydamerika ett logiskt nästa steg.

- Nord- och Sydamerika är potentiella tillväxtområden för oss. Grundandet av ett dotterbolag är ett åtagande och en investering från Logsets sida. Vi beslöt oss för att grunda Logset Inc. i Ontario, Canada, eftersom delstaten ligger mitt emellan de tre återförsäljarna i Nordamerika, förklarar Réty.

År 2018 blev ett rekordår för Logset Ab då bolagets omsättning steg till 40.128 miljoner euro (2017: 30.922 miljoner euro) och affärsvinsten landade på 1.671 miljoner euro (2017: 0.935 miljoner euro). Den största tillväxten nåddes på den ryska marknaden, samt i Sydamerika.

Fler bilder
Från vänster: Jari-Pekka Ylikoski, Johanna Sereda och Pascal Réty.