Nyheter

20/08/2018

Logset har utvecklat Smooth Ride hyttfjädring

På FinnMETKO mässan kommer Logset att visa upp en skotare med extra breda symmetriska band, samt ett förnyat styr- och mätsystem för skogsmaskiner

Skogsmaskinstillverkaren Logset Ab lanserar Smooth Ride hyttfjädringen på FinnMETKO mässan, som arrangeras i Jämsä 30.8-1.9.2018. En Smooth Ride hytt sitter på fyra fjädrar och fyra stötdämpare. Tack vare konstruktionen kräver hyttfjädringen väldigt lite underhåll. Under mässan kan Smooth Ride hyttfjädringen ses på en Logset 6F GT skotare, som även har en Stage 5 motor som uppfyller de utsläppsdirektiv som träder i kraft inom EU 2019.

- Vi kommer att ha en provkörningsbana under mässan där kunder kan komma och testköra den nya Smooth Ride hyttfjädringen. Smooth Ride innehåller inga hydraulik eller elektronikkomponenter så som konkurrenternas hyttfjädringar, vilket gör Smooth Ride till ett ekonomiskt och pålitligt val, berömmer verkställande direktör Jussi Malmi.

Under mässan visar Logset också upp Finlands första skotare som är utrustad med extra breda symmetriska band. Banden är monterade på den mest sålda Logset skotarmodellen i Finland: Logset 5F GT. De extra breda banden ökar skotarens bärförmåga med 20 %, samtidigt som skotaren behåller sin smidighet.

- Skotaren är lätt att transportera även med de extra breda banden. Banden gör Logset 5F GT skotaren ännu mångsidigare och lämpligare för olika sorts arbeten, berättar Malmi.

På Logsets mässavdelning kan även ses två skördare och fyra skördaraggregat. Alla de presenterade Logset maskinerna har det nya TOC 2 styrsystemet och nya ergonomiska armstöd. Skördarna har också det förnyade mätsystemet TOC-MD 2. De förnyade styr- och mätsystemen är Linux-baserade och under utvecklingsarbetet har användarvänlighet legat i fokus.

Fler bilder
Konstruktionen på Logset Smooth Ride är enkel och hållbar.