Nyheter

23/05/2019

LOGSET LANSERAR NY HYBRIDSKÖRDARE

Logset lanserar en ny modell av hybridskördaren: Logset 8H GTE Hybrid. Det är företagets andra hybridskördare efter världens största hjulbaserade skördare Logset 12H GTE Hybrid, som lanserades 2016.

- Lanseringen av den första hybridskördaren Logset 12H GTE var ett fascinerande kliv framåt för Logsets del. Framgången baserade sig på den toppteknologi som dagens moderna skogsbruk kräver. Tre år senare är efterfrågan av hållbara, produktiva och ekonomiska lösningar större än någonsin och Logsets teknologi är nu redo att användas även för skördare av mindre storlek. Logset strävar efter att erbjuda smarta lösningar som utvecklar hela skogsmaskinsindustrin framåt. Denna nya produktlansering är en investering som vi tror starkt på, säger försäljningsdirektör Pascal Réty.

Den nya hybridskördarmodellen har en AGCO Power 74 LFTN dieselmotor, typ Stage 5 som uppfyller EU:s nuvarande utsläppsdirektiv. Hybridsystemets huvudkomponenter är en elmotor och superkondensatorer för lagring av energi. Hybridsystemet ger upp till 100 kW extra effekt. Hybridskördaren når högre produktivitetsgrad genom snabbare respons på vridmomentet. Maskinen klarar av flera uppgifter samtidigt och ändå går dieselmotorn jämnt, vilket minskar utsläppen per producerad träkubik.

- Denna hybridmodell är lämpad för  flera olika marknader och skördaren kan utrustas med ett Logset TH65 eller TH75 aggregat. Hybridskördaren har lägre driftskostnader jämfört med en traditionell skördare, vilket är en av hybridskördarens stora fördelar. Bränsleförbrukningen kan vara upp till 30 % lägre. Det är tydligt att hybridteknologi spelar en viktig roll i framtidens hållbara skogsbruk, förklarar Réty.

Fler bilder
Den nya hybridskördarmodellen har en AGCO Power 74 LFTN dieselmotor, typ Stage 5 som uppfyller EU:s nuvarande utsläppsdirektiv.
Logset har lagt till en blå färg i sina hybridskördare. Tack vare färgen är det lätt att skilja på en vanlig Logset skördare och en Logset hybridskördare.