Nyheter

01/06/2017

Logset maskiner får nytt utseende

STILIGA SVARTA HYTTAR FÖR PROFESSIONELLA

Skogsmaskintillverkaren presenterar nytt styrsystem och banbrytande styrreglage

 

Finländska skogsmaskintillverkaren Logset Ab firar sin 25-års födelsedag genom att ge ett nytt svart utseende åt sina skogsmaskiner. Både skotaren och skördaren kommer att få svarta hyttar. Skotaren får även en ny design på kofångaren och skyddet för motorhuven. Tillverkningen av de svarta maskinerna har börjat och de första maskinerna med det nya utseendet kommer att presenteras under Elmia Wood mässan i Sverige i början av juni.

 

- Våra kunder önskade ett nytt utseende och vi beslöt oss för att förverkliga deras önskan. Den svarta stilen föråldras inte och den är lättare att underhålla. Nu när nya utseendet har lanserats säljer vi inte längre maskiner i grå-silver färg, säger försäljningsdirektör Pascal Réty.

 

Det nya utseendet inkluderar ett nytt styrsystem som utvecklats av Logset för både skotare och skördare : Total Operation and Control 2 (TOC 2). Grafiken och menyerna i TOC 2 har förnyats helt för att det ska vara ännu snabbare och intuitivare att navigera i systemet.

 

Förutom det nya styrsystemet för basmaskinen har Logset även utvecklat ett nytt mätsystem för skördaraggregat : Total Operation and Control – Measuring Device 2 (TOC-MD 2). Båda systemen är Linux-baserade och de representerar en ny generation av de ursprungliga programmen.

 

Tillsammans med det nya styrsystemet presenterar Logset banbrytande styrreglage som har bäst design på marknaden. Uppfinningen är skyddad. Via den nya spakmodellen känner föraren ett samspel med styrsystemet och kranen. De nya minispakarna har 13 knappar per spak, vilket betyder sammanlagt 26 knappar på två spakar.

 

- Efter 25 år inom branschen vet vi hur viktig förarens ergonomiska arbetsposition är. På det nya styrreglaget är både handledsstödet och paletten ställbara. Den nya modellen är därmed justerbar för olika körstilar, förklarar Réty.

 

Logsets linje har under årens lopp varit att satsa på produktutveckling. Företaget lanserade världens första hybrid skördare, Logset 12H GTE Hybrid - den vänliga jätten. Skördaren är miljövänlig och stark som en jätte. Den minskar koldioxidutsläppen med nästan en tredjedel per producerad kubikmeter. Under våren 2017 har Logset lanserat två nya skördaraggregat : TH85 och TH65 Euca. TH85 aggregatet kan monteras på hybrid skördaren.

Fler bilder
Logset forwarder 8F GT with black cabin and new design on the bumper and the bonnet protection.
The new operating levers for harvesters have 13 buttons on each handle.