Nyheter

15/03/2018

Logset och Minusa har förnyat sitt återförsäljaravtal

PRESSMEDDELANDE

15.3.2018

 

SKOGSMASKINTILLVERKAREN HAR EN NY STRATEGI I BRASILIEN

Logset Ab och brasilianska återförsäljaren Minusa Tratorpecas Ltda (Minusa) har förnyat sitt återförsäljaravtal i Brasilien. Minusa, som har fungerat som en Logset återförsäljare sedan 2013, är fortfarande en Logset återförsäljare. Minusa fortsätter sitt arbete i delstaten Santa Catarina i södra Brasilien, men även i andra delstater, förutom i Paraná och Rio Grande do Sul.

Minusa har speciellt sålt Logset skördaraggregat till grävmaskiner. Logset TH aggregaten lämpar sig speciellt väl till södra Brasiliens tallområden. Aggregatet Logset TH65 Euca, som är speciellt planerad för eukalyptusträd, erbjuder också ett bra alternativ för kunderna. Minusa har utbildat sin after sales personal väl och Minusas kundbelåtenhet ligger på en hög nivå.

- Vårt samarbete med Minusa i Santa Catarina har burit frukt och vi har lyckats bygga ett nätverk av nöjda kunder på området. Minusas välutbildade personal kan lätt höja Logsets marknadsandelar där. Via det nya avtalet görs mer satsningar i norr. Logset har idag två återförsäljare i Brasilien. Tillsammans täcker de hela landet. Tack vare denna nya strategi kan vi betjäna kunderna i Brasilien ännu bättre, säger Logsets verkställande direktör Jussi Malmi.

Minusas verktställande direktör Giuseppe Rosa håller med:

- Det förnyade avtalet stärker våra chanser speciellt i de norra delstaterna. De Logset aggregat som är speciellt planerade för eukalyptusträd passar i norr utmärkt på de basmaskiner vi erbjuder i Santa Catarina. Minusa har lyckats få utmärkta vitsord på Logset produkterna och produkterna har ett rykte om sig att vara pålitliga och produktiva. Mängden av kunder som köper från oss på nytt tyder på att Minusa är känt för att klara av kundbetjäning bättre än våra konkurrenter.

Logsets och Minusas följande gemensamma projekt är Expoforest mässan som ordnas i São Paulo i april. Där presenteras Case CX 130 och CX 180 basmaskiner som specialtillverkas av Minusa till svåra skogsförhållanden. Maskinerna är utrustade med Logset skördaraggregaten TH45 och TH65. Skördaraggregaten fungerar med styrprogrammet TOC-MD som planerats av Logset.