Nyheter

13/03/2018

Logset och PESA Cat har gjort ett samarbetsavtal i Brasilien

PRESSMEDDELANDE

13.3.2018

 

Logset Ab och brasilianska PESA Cat (Paraná Equipamentos S/A) har gjort ett återförsäljaravtal som täcker de södra delstaterna Paraná, Santa Catarina och Rio Grande do Sul i Brasilien. PESA Cat börjar omedelbart sitt arbete som Logsets återförsäljare och säljer maskiner, reservdelar samt service tjänster.

Logset bistår PESA Cat med  tekniskt ledarskap inom CTL maskiner och Logsets produkter kompletterar  PESA Cats produktutbud väl.

- Vi har velat förbättra Logsets marknadsandelar i Brasilien redan en tid. Diskussionerna med PESA Cat fortskred på ett naturligt sätt. Skogsindustrin i Brasilien växer och speciellt de södra delarna av landet är rika på tall. Den trädsorten passar utmärkt för Logsets TH aggregat. Också aggregatet TH65 Euca, med utmärkta barkningsresultat, lämpar sig till landets södra delar där det växer eukalyptusträd. PESA Cat är en samarbetspartner som har ett färdigt kundnätverk, en motiverad personal och resurser för ett smidigt samarbete från första början. PESA Cats sätt att sköta after sales gjorde ett gott intryck på oss. Deras Cat maskiner fungerar perfekt som basmaskiner för våra TH aggregat. Tack vare detta avtal tror jag att Brasilien kommer att bli en större marknad för Logset, säger Logsets styrelseordförande Tapio Nikkanen

-Samarbetet med Logset är en milstolpe för utvecklingen av vår skogssida i södra Brasilien. Vi är väldigt glada över det nya samarbetet och vi är säkra på att vi nu kan bättre svara på kunders behov med ett större produktutbud, vilket i sin tur ökar kundernas produktivitet, säger PESA Cats marknadsföringsdirektör Bernardo Borio.