Nyheter

26/09/2018

Logset skördaren har mycket hästkrafter

När en av grundarna till R&L Forestry, Luke Bailey, anländer till Logsets mässmonter på APF -mässan, som hölls 20-22.9 i Storbritannien, går han direkt till den utställda Logset 8H GTE skördaren. Det regniga och gråa vädret verkar inte bekomma honom. Han berättar glatt om sitt företag och den sexhjuliga Logset 8H GT skördaren han kört sedan 2017.

- 8H skördaren har fungerat ypperligt. Den har mycket kraft och passar fint till 3m3 stora träd. Vi har nu kört ca 9 000 timmar med maskinen, säger Bailey.

Han skulle inte ha något emot att testa en åttahjulig skördare härnäst. R&L Forestrys andra delägare Ruben Stwart kör en Logset 8F GT skotare. De två männen lärde känna varandra när de hade samma arbetsgivare. För fyra år sedan beslöt de att grunda ett eget bolag som fick heta R&L Forestry. De jobbar för det mesta i Cheltenham området och ofta i brant terräng. På de brantaste ställena fäller anställda Isaac Stwart träden med motorsåg och Bailey drar upp dem med skördaren.

- Då vi startade företaget hade vi en gammal Logset skördare. Sedan gjorde vi gallringar i två år med en Logset 6H GT. Ända sedan vi startade eget företag har vi fått massvis med hjälp av John och Sue Fukes. Utan dem skulle företaget inte vara där det är idag, menar Bailey.

Han syftar på Logsets återförsäljare i Storbritannien, RJ Fukes. Återförsäljaren har arrangerat mässmontern på APF mässan och RJ Fukes har fungerat som Logset återförsäljare sedan början på nittiotalet.

 

Modern känsla i hytten

Skördarföraren Gregor Forrest från Skottland har också kommit till APF mässan. Han klättrar upp i Logset 8H GTE hytten och blir ivrig över att hytten är så bekväm och har en så modern känsla.

- Sikten från hytten är ypperlig. Jag tycker speciellt mycket om den moderna datorn och hur de olika menyerna är organiserade. Jag har tidigare testkört en Logset skördare ett par timmar, men det var en 12 år gammal maskin. Det var roligt att få uppleva en ny Logset maskin. Jag är imponerad, säger han.

Logset montern besöktes av många mässbesökare och RJ Fukes var glada över att få träffa kunder någon annanstans än i skogen. Många av mässbesökarna stannade i montern för att värma sig med en kopp kaffe eller te i det ruskiga höstvädret.

Fler bilder
Framför Logset 8H GTE maskinen från vänster John Fukes, Luke Bailey, och R&J Forestry anställda Isaac Stwart och Dan Rudge.
Gregor Forrest (vänster) lyssnar då Logsets försäljare Marc Mimeau berättar om Logset skördarens egenskaper.
John och Sue Fukes har fungerat som Logset återförsäljare sedan början av nittiotalet.
Logset flickorna Lucy och Teiha delade ut Logset produktkataloger.
Mässbesökarna fick ta sig en titt under motorhuven på Logset 8H GTE skördaren.
Fredag morgon lyste solen en kort stund och flera stannade för att få mera information om det utställda Logset TH75 aggregatet.