Nyheter

09/04/2018

Logset skotaren populär på mässan

Under helgen deltog Logset i Österbottens Stormässa, som ordnades i Botniahallen. På Logsets mässmonter fanns en Logset 5F GT skotare. Maskinen väckte mycket intresse. Hytten besöktes av en jämn ström både yngre och äldre förare och flera bilder togs tillsammans med maskinen.

- Jag kör för tillfället en Logset 5F som är årsmodell 2013. Vi behöver förnya maskinen. Denna skotare som står här kommer till oss på provkörning efter mässan, berättar Jens Blomqvist.

Företaget han jobbar för kör främst ut det gallrade virket och han har själv jobbat från och till som skogsmaskinsförare sedan år 2007. Jens kom till mässan för att se vilka ändringar som gjorts i skotarmodellen under de senaste åren.

- Vad jag gillar med Logset är den låga bränsleförbrukningen. Logset maskinerna är servicevänliga och de har generösa utrymmen i förarhytten.

Jens nämner också att Logsets servicemän svarar i telefonen även utanför deras arbetstid, vilket underlättar hans arbete.

 

Skogsmaskiner i regnbågens färger

På Logsets mässmonter fanns även ett färgläggningsbord där mässbesökare kunde färglägga en egen skogsmaskin. Som tack för de regnbågsfärgade visionerna fick varje konstnär en Logset mössa. Alvar och Agnes Berglund färglade varsin skogsmaskin, designade om sina kläder med Logset klistermärken och besökte skotarhytten. Enligt dem hade Logset en spännande mässmonter.

Fler bilder
Många mässbesökare stannade upp för att se på Logset 5F GT skotaren.
Det var rusning kring färgläggningsbordet nästan hela tiden.
Efter mässan ska Jens Blomqvist provköra Logset 5F GT skotaren.
Barnen tyckte om att skapa sina egna skogsmaskiner.
Agnes och Alvar Berglund fick varsin Logset mössa.