Nyheter

20/08/2019

Lyxiga skogsmaskiner väcker intresse

Då riksdagsledamot Joakim Strand besöker Logset Ab i Kvevlax får företaget mycket beröm för de snygga och innovativa skogsmaskinerna som Logset tillverkar. Under besöket hinner Strand bland annat ta en rundtur i fabrikshallen, samt se den i maj lanserade skördarmodellen Logset 8H GTE Hybrid arbeta i en närliggande skog.

- Den svarta färgen på maskinerna är verkligt snygg. Jag anser att det ger dem en lyxig känsla. Visst får jag ta bilder, undrar Strand och fotograferar flera gånger även om han lider av en idrottsskada i ena armen.

Logset 8H GTE Hybrid valdes nyligen till Årets Skogsmaskin 2019 under Libramont -mässan, som arrangerades på gränsen mellan Frankrike och Belgien. Strand kommenterar priset:

- Tänk att vi i lilla Kvevlax kan vara världsbäst på det vi gör. Logset visar flexibilitet och innovationsanda i sin verksamhet, och beaktar samtidigt miljövärden. Nog är det fantastiskt!

Logset tackar för företagsbesöket – nöjet var på vår sida!

Fler bilder
Kari Kangas (t.v.) och Jouni Kytövaara (t.h.) presenterade Logset 8H GTE Hybrid skördaren för Joakim Strand. Maskinen vann nyligen priset Årets Skogsmaskin 2019.
Joakim Strand är imponerad över de lyxiga Logset skogsmaskinerna.
Under fabriksrundan berättar Jukka Kivipelto (t.v.) att Logset exporterar maskiner till flera länder och att bolaget måste därför ta i beaktande fyra olika utsläppsdirektiv.