Nyheter

26/06/2020

Mångsidiga Logset 5F GT skotaren har förnyats

Den kompakta 12-tons skotaren Logset 5F GT är den mest sålda skotarmodellen i Finland. Tack vare den låga egenvikten och höga effekten är maskinen ypperlig för både gallringar och slutavverkingar. Enligt kunderna hör  maskinen till  marknadens bästa speciellt när det kommer till avverkningar i mjuk terräng. Nu har favorit maskinmodellen genomgått en grundlig förnyelse.

Den uppdaterade maskinmodellen är försedd med en fyrcylindrig AGCO Power 49 LFTN-dieselmotor som uppfyller de senaste Stage 5 utsläppsdirektiven enligt EU. Den nya motorn har cirka 20 hästkrafter mer än tidigare, så effekten ligger nu på 140 kW istället för 127 kW. 

Nya 5F GT har en effektivare kylare med ökad kyleffekt för hydrauliken. En elektriskt manövrerad viskokoppling för kylfläkten är standard. Tack vare förändringarna är maskinmodellen märkbart tystare. Den nya LFTN motorn är också servicevänligare. Med hydrauliska ventillyftare är justeringen av ventilspel inte längre nödvändigt, vilket minskar tidsåtgången vid intervallservice.

- Alla förändringar vi gjort på skotarmodellen är gjorda på basis av den feedback och de utvecklingsförslag vi fått från våra kunder och återförsäljare. Den 30 liter stora DEF-tanken är tillverkad i plast och finns i den förnyade framluckan till höger på skotaren. Tanken har en stor och ordentlig skruvkork, vilket underlättar tankningen och det uppstår inte spill lika lätt. Detta är bara ett exempel på de detaljer vi förbättrat för att underlätta förarens arbetsdag, berättar designer Mika Myllymäki.

Maskinens hydraulik har utvecklats och kranen har försetts med en större Parker 220 kranventil. Som standard levereras 5F GT med en Mesera 83 kran med skyddad slangdragning.

 

Smooth Ride hyttfjädring är nu möjligt

En länge efterfrågad nyhet är att 5F GT skotaren nu kan fås med Smooth Ride hyttfjädring. Hyttfjädringssystemet är bekant från tidigare eftersom det finns i de större skotarmodellerna. Hyttfjädringen har mottagits med tacksamhet  för att den avsevärt förbättrar förarens ergonomi och systemet är pålitligt. 

Flera stycken nya Logset 5F GT skotare har redan levererats runtom i Finland. Be försäljningen om mer information om du önskar delta i en demo eller är intresserad att provköra!  

 

Fler bilder
Uppdaterade Logset 5F GT maskinmodellen är försedd med en fyrcylindrig AGCO Power 49 LFTN-dieselmotor som uppfyller de senaste Stage 5 utsläppsdirektiven enligt EU.