Nyheter

30/09/2019

Tre skogsmaskiner visades upp i Hollola

Då Logset ordnar en tre skogsmaskiners demo tillsammans med MKU Risto Kangassalo och Koskitukki Oy i Hollola den 26.9.2019 värmer höstsolen förvånansvärt mycket och det anländer många besökare till platsen. De uppvisade skogsmaskinerna är en Logset 8H GTE skördare med ett Logset TH65 skördaraggregat, en fyracylindrig Logset 5F GT skotare med Smooth Ride hyttfjädring, samt en sexcylindrig Logset 5FP GT skotare.

Bröderna Ilkka och Joni Mäkinen har kommit till demot med Ilkkas son Eljas, som fyller 5 år i november. Brödernas far är också verksam inom skogsmaskinsbranschen, så båda två har suttit i skogsmaskiner sedan de var små. Ilkka har kört skotare i nio år. Joni har kört skördare i fyra år. Joni märker direkt att skogen där maskinerna visas upp är en utmanande plats för skördarens förare.

- Träden är så krokiga. Då man har att göra med någon annans egendom försöker man göra ett så gott arbete som möjligt. Om skogsägaren inte är nöjd vet alla förare vart de hälsningarna skickas, säger han.

Efter en snabb inspektering av skördarhytten har Joni en klar uppfattning.

- Synligheten från skördarhytten är riktigt bra, menar han.

 

Den första lilla Smooth Ride skotaren

Den uppvisade Logset 5F GT skotaren är den första skotaren av mindre modell som har en Smooth Ride hyttfjädring. Logset lanserade Smooth Ride hyttfjädringen 2018 och systemet innehåller inga hydrauliska eller elektroniska delar. Logset 5F GT skotaren levererades till MKU Risto Kangassalo i augusti 2019 och efter det har maskinen i huvudsak körts av Erkki Valdson. Han är född i Estland och han har kört skogsmaskiner i sammanlagt 25 år. Han jobbade en längre tid i Ryssland. Nu har han kört för Kangassalo i 3,5 år.

- De maskiner jag kört med tidigare har inte haft hyttfjädring. Därför märker jag tydligt vilken skillnad hyttfjädringen gör. Den fungerar hela tiden, exempelvis då jag kör eller lastar av. Den hinner också med då maskinen faller från en stubbe. Hytten är väldigt tyst och jag blir inte så fort trött. Hyttfjädringen är definitivt värd sitt pris, berättar han.

Besökare anländer i en  jämn ström under dagen. En demo är ett praktiskt sätt att få bekanta sig med de uppvisade maskinerna. En del besökare får även testköra Smooth Ride skotaren tillsammans med Janne Kangassalo, som är Risto Kangassalos son.

 

Önskar du att Logset ordnar en demo i din region? Kontakta oss via hemsidan!

Fler bilder
Juha Pukkala från teknisk support (t.v.), kund Sture Nygård från Lovisa trakten och Mikko Laurila från försäljningen.
Besökarna bjöds på kaffe, grillkorv och syltmunkar.
Logsets representanter Kia Lettelin (t.v.) och Erno Mäntynen (t.h.) diskuterar med Kaj Eriksson som kört till demot från Borgå.
Ilkka Mäkinen (t.v.) och Joni Mäkinen (t.h.) kollar in skördarhytten tillsammans med Ilkkas snart 5-åriga son Eljas.
Logset 5F GT föraren Erkki Valdson är riktigt nöjd med maskinens Smooth Ride hyttfjädring.
Logset 8H GTE skördaren kördes av Ilari Märkjärvi.
Två olika Logset skotare visades upp: Logset 5F GT och Logset 5FP GT.
Logset ordnade skogsmaskinernas demo tillsammans med MKU Risto Kangassalo och Koskitukki Oy.