Nyheter

26/04/2019

Varor såldes per lastpall

Logset ordnade en auktion vid servicecentret fredag 26.4.2019. Vårsolen värmde och det kom flera erbjudanden för varorna som såldes per lastpall. Till salu fanns bland annat cylindrar, hydraulikslangar, pumpar och ventiler.

Heikki Viitala, ägare av en Logset 5F GT skotare från 2012, kom till auktionen tillsammans med sin bror Timo Viitala.

- Vi kom för att se om vi hittar mindre hydraulikslangar. De passar till min skotare, säger Heikki.

 

Inte endast skogsmaskinsföretagare

Pirkko Ekoluoma, som är hemma från Ylistaro, anländer till auktionen tidigt tillsammans med sin man. Pirkkos man har tidigare kört skogsmaskin men idag har familjen endast en traktor på gården. Pirkko har tid att diskutera medan hennes man ropar in varor.

- Min man tycker om att bygga. Förra vintern byggde han en flismaskin tillsamman med en vän. Vi har även tidigare besökt Logsets auktioner. Min man är speciellt intresserad av hydraulikslangar, berättar Pirkko.  

En leende man med namnet Markku Ollila går mot kassan för att betala sina varor. Han såg en tidningsannons om auktionen och körde till platsen från Lappajärvi.

- Jag köpte hydraulikslangar och nippor. Fick dem för ett bra pris, menar han.

Fler bilder
Under Logset auktionen såldes bland annat cylindrar, hydraulikslangar, pumpar och ventiler.
Heikki Viitala (i mitten) och hans bror Timo Viitala (till höger) diskuterade med chef för reservdelsförsäljningen Lars-Erik Nässlin innan auktionen började.