4F GT

STARK 10 TONS SKOTARE TILL GALLRINGSARBETEN

Logset 4F GT är Logset skotarseriens minsta skotare. Maskinen kan lastas med tio ton och den är speciellt planerad förgallringsarbeten i tät skog. Tack vare sin nätta storlek rör sig maskinen lätt i olika sorts terränger utan att lämna djupa spår efter sig.

teknologier

teknologier

LITEN OCH KRAFTFULL

Den kompakta Logset 4F GT skotaren har mycket kraft då den är utrustad med en 4,9 liters AGCO Power motor som ger 140 kW (190 hk).

BEKVÄM OCH LÄTT ATT STYRA

Hytten har en effektiv ljudisolering och de stora rundade fönsterrutorna erbjuder bra sikt i alla riktningar. Det användarvänliga TOC 2 styrsystemet ger en bra precision både vid körning med kran och med transmission. Föraren kan köra snabbt och effektivt utan desto större ansträngning. Tack vare en automatisk farthållare kan körhastigheten enkelt justerasmed en potentiometer. 

HYTT

Hytten erbjuder förstaklassig komfort och obehindradsikt både vid körning och vid lastning. Den är rymlig och har stora förvaringsutrymmen. Skotaren är lätt att manövrera då föraren har bra uppsikt över hjulen.

ANPASSADE MANÖVERDON

Skotaren är försedd med ett användarvänligt Logset Total Operation and Control (TOC 2) styrsystem. Tack vare styrsystemet blir det en mjuk och smidig körupplevelse som sparar bränsle. Krankontrollen är snabb och precis.

4F GT

i ett nötskal

teknisk data

Egenvikt, från13 500 kg
Lastkapacitet10 000 kg
 
Load area3,85 m²
Lastutrymme längd4,15 m
 
TypAGCO Power 49 LFTN
Steg
EU Stage V
Effekt vid 1900 rpm140 kW (190 hk)
Vridmoment vid 1500 rpm800 Nm
Bränsletank188 l
DEF tank30 l
 
TypHydrostatisk mekanisk
Dragkraft135 kN
Växellåda2 växlar
SteeringLoad sensing lever
 
Pumpstorlek140 cm³
Tryck23 Mpa
Hydrauloljetank175 l
 
StyrsystemTOC 2
Batterispänning24 V

Säkerhetstestad och godkänd hytt

 
Standard710/40-22.5
Valfritt600/50-22.5
 
KranMesera 83 F
Räckviddsalternativ7,2/10 m
Lyftmoment106 kNm
Rotator360°
 
Kontakta din lokala återförsäljare för mera information om tillvalsutrustning.

features

features

STÄNGNINGSHJÄLP FÖR HYTTDÖRREN

En enkel men bra pryl: Din hyttdörr kan öppnas/stängas med ett finger. Det pneumatiska dörrstängningshandtaget är praktiskt vid arbete på blåsiga dagar eller i branta ..

DEX (DECELERATE ASSISTENT OCH PROTECTION SYSTEM)

DeX är en intelligent motorbromsassistent som styr skotaren i situationer som kräver högre motorbromsmoment, till exempel vid körning i branta nedförsbackar. DeX förbättrar inte bara ..

TOC-MD 2

Logset-maskinerna drivs och styrs av vårt avancerade styrsystem, TOC-MD 2. Exakt mätning, enkel styrning och möjligheten att anpassa layouten på dina manöverdon ger dig ett ..

ANPASSADE MANÖVERDON

Logsets joystick är helt anpassningsbar. Du kan spara varje enskild funktion till den knapp du vill. Vårt mål är att du inte ska behöva flytta ..

TILT & ROTATION AV HYTTEN

Skördarens hytt anpassar sig efter terrängskillnaderna så att du alltid sitter fintoch rakt. Den justerbara hyttens rotation gör att du har bästa möjliga sikt över ..

KRANTILT

Krantilt är ett mycket användbart alternativ vid arbete i krävande terräng. Med krantilt kan du uppnå optimal balans och fällningsriktningen är lättare att styra. Du ..

MED UNDERHÅLL I ÅTANKE

Logsets maskiner är byggda för att hållas i gott skick. Flera avancerade lösningar gör underhållet av Logset enkelt: Komponenter och servicepunkter är lättåtkomligt placerade för ..

JAG ÄR SMIDIG

Logsets skördare är mycket smidiga. Hjulen följer tätt i spåren och det är även möjligt att göra snäva svängar med bra balans. God smidighet gör ..

LÅG BRÄNSLEFÖRBRUKNING

All kraft du behöver, med låg bränsleförbrukning. Våra maskiner har gott om kraft att som du kan använda klokt. Allt för att göra det bra ..

VARDE LJUS!

Du kan inte kapa det du inte ser. Optimal belysning tillsammans med bred sikt från Logset-hytten ger dig en bättre, tryggare och säkrare arbetsmiljö. Den ..

STARKT CHASSI FÖR STARKA MÄNNISKOR

Logsets maskinchassi är starkt baserat på originaldesignen från 90-talet. Den byggdes för att vara den mest hållbara maskinen i skogen. Och ja, vi använder fortfarande ..

SKOTARENS HYTT

En av de rymligaste hytterna på marknaden. En elegant och enkel design byggd med maximal sikt och användbarhet i åtanke. Du kan förresten se alla ..

galleri

GALLERI