6F GT

SMIDIG 14 TONS SKOTARE

Logset 6F GT är ett kostnadseffektivt val för skotning av virke. Skotaren har en lastkapacitet på 14 ton och lastutrymmets längd kan anpassas (4 – 5,2 m). Logset 6F GT skotaren är försedd med en 7,4 liters AGCO Power dieselmotor och maskinen klarar en imponerande körhastighet även i svår terräng. Logsets skotare är pålitliga maskiner som inte kräver mycket reservdelar. Logset 6F GT skotaren erbjuder hög kapacitet med exceptionellt låg bränsleförbrukning

teknologier

teknologier

Mindre avbrottstid förreparationer ger bättre totalekonomi!

Precis som alla andra Logset produkter är även Logset 6F GT skotaren planerad för hårt arbete. De viktigaste mekaniska komponenterna är slitstarka och långlivade. Ramar, midja, boggi -infästning, lastutrymme och motorhuv är alla designade för att tåla besvärliga skogsförhållanden. Huvudkomponenterna har noggrant valts ut på grund av deras pålitlighet: ju färre driftsstopp, desto mer produktiv tid i skogen!

BEKVÄM OCH LÄTT ATT STYRA

Hytten har en effektiv ljudisolering och de stora rundade fönsterrutorna erbjuder bra sikt i alla riktningar. Det användarvänliga TOC 2 styrsystemet ger en bra precision både vid körning med kran och med transmission. Föraren kan köra snabbt och effektivt utan desto större ansträngning. Tack vare en automatisk farthållare kan körhastigheten enkelt justeras med en potentiometer.

economi

Logsets skotare är marknadens bränsleeffektivaste tack vare det nya TOC 2 styrsystemet och AGCO Power dieselmotorn. De slitstarka komponenterna och få driftstopp hållerdriftskostnaderna låga.

ANPASSADE MANÖVERDON

Skotaren är försedd med ett användarvänligt Logset Total Operation and Control (TOC 2) styrsystem. Tack vare styrsystemet blir det en mjuk och smidig körupplevelse som sparar bränsle. Krankontrollen är snabb och med högprecision. Om skotaren har flera förarekan de spara sina personliga inställningar för kranen i programmet.

6F GT

i ett nötskall

Teknisk data

Egenvikt, från18 000 kg
Lastkapacitet14 000 kg
 
Lastutrymme4,85 – 5,85 m²
Lastutrymme längd4 – 5,2 m
 
TypAGCO Power 74 LFTN
Steg
EU Stage V
Effekt, 1850 rpm169 kW (230 hk)
Vridmoment vid 1500 rpm1000 Nm
Bränsletank188 l
DEF-tank30 l
 
TypHydrostatisk-mekanisk
Dragkraft196 kN
Växellåda2 växlar
SteeringLoad sensing lever
 
Pumpstorlek140 cm³ (180)
Tryck24 Mpa
Hydraulic oil tank175 l
 
StyrsystemTOC 2

Batterispänning

24 V

Säkerhetstestad och godkänd hytt

 
Standard 710/45-26.5
Valfritt 600/55-26.5
800/40-26.5
KranMesera 92 F
Räckviddsalternativ7,9/10 m
Lyftmoment130 kNm
Rotator360°
 

Kontakta din lokala återförsäljare för mer information om andra alternativ.

features

features

TOC-MD 2

Logset-maskinerna drivs och styrs av vårt avancerade styrsystem, TOC-MD 2. Exakt mätning, enkel styrning och möjligheten att anpassa layouten på dina manöverdon ger dig ett flexibelt sätt att köra maskinen ..

STARKT CHASSI FÖR STARKA MÄNNISKOR

Logsets maskinchassi är starkt baserat på originaldesignen från 90-talet. Den byggdes för att vara den mest hållbara maskinen i skogen. Och ja, vi använder fortfarande några av dessa 30 år ..

LÅG BRÄNSLEFÖRBRUKNING

All kraft du behöver, med låg bränsleförbrukning. Våra maskiner har gott om kraft att som du kan använda klokt. Allt för att göra det bra för miljön och din ekonomi.

ANPASSADE MANÖVERDON

Logsets joystick är helt anpassningsbar. Du kan spara varje enskild funktion till den knapp du vill. Vårt mål är att du inte ska behöva flytta handen långt från manöverdonen för ..

SKOTARENS HYTT

En av de rymligaste hytterna på marknaden. En elegant och enkel design byggd med maximal sikt och användbarhet i åtanke. Du kan förresten se alla dina hjul från din Logset-hytt. ..

JAG ÄR SMIDIG

Logsets skördare är mycket smidiga. Hjulen följer tätt i spåren och det är även möjligt att göra snäva svängar med bra balans. God smidighet gör det möjligt att skörda små ..

DEX (DECELERATE ASSISTENT OCH PROTECTION SYSTEM)

DeX är en intelligent motorbromsassistent som styr skotaren i situationer som kräver högre motorbromsmoment, till exempel vid körning i branta nedförsbackar. DeX förbättrar inte bara säkerheten och komforten för föraren, ..

TILT & ROTATION AV HYTTEN

Skördarens hytt anpassar sig efter terrängskillnaderna så att du alltid sitter fintoch rakt. Den justerbara hyttens rotation gör att du har bästa möjliga sikt över dinavverkning.

VARDE LJUS!

Du kan inte kapa det du inte ser. Optimal belysning tillsammans med bred sikt från Logset-hytten ger dig en bättre, tryggare och säkrare arbetsmiljö. Den snygga och robusta belysningen ger ..

STÄNGNINGSHJÄLP FÖR HYTTDÖRREN

En enkel men bra pryl: Din hyttdörr kan öppnas/stängas med ett finger. Det pneumatiska dörrstängningshandtaget är praktiskt vid arbete på blåsiga dagar eller i branta terränger.

MED UNDERHÅLL I ÅTANKE

Logsets maskiner är byggda för att hållas i gott skick. Flera avancerade lösningar gör underhållet av Logset enkelt: Komponenter och servicepunkter är lättåtkomligt placerade för underhåll. Alla väsentliga komponenter är ..

KRANTILT

Krantilt är ett mycket användbart alternativ vid arbete i krävande terräng. Med krantilt kan du uppnå optimal balans och fällningsriktningen är lättare att styra. Du kan alltid göra raka rörelser, ..