8F GT

TA DIN PRODUKTIVITET
TILL NÄSTA NIVÅ.

Logset 8F GT är en kostnadseffektiv maskin för skotningen. Den har en lastförmåga på 15 ton och lastutrymmets längd gör det möjligt att lasta två 3 meters travar med virke. Skotaren har en imponerande kapacitet även i de tuffaste förhållandena. Mjukmark, brant terräng och långa transportsträckor övervinns medtillräcklig motorstyrka och dragkraft.

teknologier

teknologier

Mindre avbrottstid förreparationer ger bättre totalekonomi!

Logset 8F GT är liksom övriga Logset produkter konstruerad för hårt arbete. Komponenterna är rejält tilltagna för att uppnå en längre livslängd. Ramar, midja, boggi-infästning, kraninfästning och en rejäl motorhuv är alla dimensionerade för tuffa skogsförhållanden. Huvudkomponenterna är utvalda för att garantera högsta tillförlitlighet. Mindre avbrottstid förreparationer ger bättre totalekonomi!

LOGSET 8F GT

HÖG EFFEKT, LÅG FÖRBRUKNING

Logset TOC 2 styrsystemet och AGCO Power dieselmotorn fungerar väl tillsammans och gör skotaren till en av de bränslesnålaste skogsmaskinerna.

ALLT FÖR EN BRA ANVÄNDAR­UPPLEVELSE

Din maskin är så bra som den känns. Vår hytt har rykte om sig att ha bra sikt, mycket utrymme och låga ljudnivåer. I en Logset-hytt kan du se dina framhjul hela tiden. Så är det inte på alla skotare. Manöverdonen kan konfigureras för att passa alla förares behov.

AVANCERAD TEKNIK

Logsets skogsskördare är ett fenomenalt exempel på modern teknik. Kraftigt stål kombinerat med 150000–200000 rader kod plus de senaste elektriska och hydrauliska innovationerna. Allt är gjort för maximal produktion med rimlig mängd föraransträngning.Allt i ett robust stålskal som är byggt för att hålla och producera.

8F GT

i ett nötskal

teknisk data

Egenvikt, from18 000 kg
Lastkapacitet15 000 kg
 
Lastutrymme4,85 – 5,85 m²
Lastutrymme längd4,25 – 5,6 m
 
TypeAGCO Power 74 LFTN
Steg
EU Stage V
Effekt vid 1850 rpm 190 kW (258 hk)
Vridmoment vid 1500 rpm1130 Nm
Bränsletank188 l
DEF tank30 l
 
TypHydrostatisk mekanisk
Dragkraft196 kN
Växellåda2 växlar
SteeringLoad sensing lever
 
PumpstorlekStandard: 140 cm³  Valfritt: 180 cm³
Tryck24 Mpa
Hydrauloljetank175 l
 
StyrsystemTOC 2
Batterispänning24 V

Säkerhetstestad och godkänd hytt

 
Standard 710/45-26.5
Valfritt 600/55-26.5
800/40-26.5
KranMesera 92 F
Räckviddsalternativ7,9/10 m
Lyftmoment130 kNm
Rotator360°
 
Smooth Ride hyttfjädring. Kontakta din lokala återförsäljare för mera information om tillvalsutrustning.

features

features

SKOTARENS HYTT

En av de rymligaste hytterna på marknaden. En elegant och enkel design byggd med maximal sikt och användbarhet i åtanke. Du kan förresten se alla dina hjul från din Logset-hytt. ..

TOC-MD 2

Logset-maskinerna drivs och styrs av vårt avancerade styrsystem, TOC-MD 2. Exakt mätning, enkel styrning och möjligheten att anpassa layouten på dina manöverdon ger dig ett flexibelt sätt att köra maskinen ..

JAG ÄR SMIDIG

Logsets skördare är mycket smidiga. Hjulen följer tätt i spåren och det är även möjligt att göra snäva svängar med bra balans. God smidighet gör det möjligt att skörda små ..

VARDE LJUS!

Du kan inte kapa det du inte ser. Optimal belysning tillsammans med bred sikt från Logset-hytten ger dig en bättre, tryggare och säkrare arbetsmiljö. Den snygga och robusta belysningen ger ..

STÄNGNINGSHJÄLP FÖR HYTTDÖRREN

En enkel men bra pryl: Din hyttdörr kan öppnas/stängas med ett finger. Det pneumatiska dörrstängningshandtaget är praktiskt vid arbete på blåsiga dagar eller i branta terränger.

KRANTILT

Krantilt är ett mycket användbart alternativ vid arbete i krävande terräng. Med krantilt kan du uppnå optimal balans och fällningsriktningen är lättare att styra. Du kan alltid göra raka rörelser, ..

LÅG BRÄNSLEFÖRBRUKNING

All kraft du behöver, med låg bränsleförbrukning. Våra maskiner har gott om kraft att som du kan använda klokt. Allt för att göra det bra för miljön och din ekonomi.

TILT & ROTATION AV HYTTEN

Skördarens hytt anpassar sig efter terrängskillnaderna så att du alltid sitter fintoch rakt. Den justerbara hyttens rotation gör att du har bästa möjliga sikt över dinavverkning.

DEX (DECELERATE ASSISTENT OCH PROTECTION SYSTEM)

DeX är en intelligent motorbromsassistent som styr skotaren i situationer som kräver högre motorbromsmoment, till exempel vid körning i branta nedförsbackar. DeX förbättrar inte bara säkerheten och komforten för föraren, ..

ANPASSADE MANÖVERDON

Logsets joystick är helt anpassningsbar. Du kan spara varje enskild funktion till den knapp du vill. Vårt mål är att du inte ska behöva flytta handen långt från manöverdonen för ..

STARKT CHASSI FÖR STARKA MÄNNISKOR

Logsets maskinchassi är starkt baserat på originaldesignen från 90-talet. Den byggdes för att vara den mest hållbara maskinen i skogen. Och ja, vi använder fortfarande några av dessa 30 år ..

MED UNDERHÅLL I ÅTANKE

Logsets maskiner är byggda för att hållas i gott skick. Flera avancerade lösningar gör underhållet av Logset enkelt: Komponenter och servicepunkter är lättåtkomligt placerade för underhåll. Alla väsentliga komponenter är ..