12F GT

EN SÄKER 20 TONS SKOTARE TILL EXTREMAFÖRHÅLLANDEN

Logset 12F GT skotaren är den största skotaren i Logset serien. Maskinen övertygar med sin kapacitet. Skotaren är också marknadens produktivaste med sin kraftfulla 291 hk dieselmotor och 262 kNm dragkraft. Logset 12F GT är utrustad med ny teknik och användarvänliga egenskaper. Exempelvis det patenterade DeX -systemet är ett nytt retardationssystem som både skyddar och höjer maskinens prestanda i utmanande terräng.

teknologier

teknologier

NYTT PATENTERAT DEX-SYSTEM

DeX är en intelligent bromshjälp för motorn. Den styr maskinen i sådan terräng där det krävs hög bromskapacitet av motorn, exempelvis vid körning nedför branta sluttningar. DeX förbättrar förarens säkerhet och komfort, samtidigt som den skyddar motorn från övervarv. Detta förlänger motorns och kraftöverföringens livslängd.

ETT LASTUTRYMME FÖR ATT RYMMA ALLT

Det starka, justerbara och hållbara lastutrymmet rymmer mer timmer än någonsin tidigare. Logset 12F GT skotaren kan lätt lastas med 30 fast kubik virke.

FENOMENAL DRAGKRAFT FÖR TUFFA FÖRHÅLLANDEN

Dragkraften på 262 kN garanterar en otroligprestanda även i branta sluttningar. Logset 12F GT är en kraftfull, precis och pålitlig skotare. Med de 28,5 tums hjulen bär skotaren även de tyngsta lassen.

TOTAL OPERATION AND CONTROL SYSTEM 2 (TOC 2)

Skotaren är försedd med ett användarvänligt Logset Total Operation and Control (TOC 2) styrsystem. Tack vare styrsystemet blir det en mjuk och smidig körupplevelse som spararbränsle. Krankontrollen är snabb och med hög precision. TOC 2 styrsystemet kontrolleraralla funktioner, så som brukshastighet, bränsleekonomi, precision och maskinenseffekt.

12F GT

i ett nötskal

TEKNISK DATA

Egen vikt, from24 000 kg
Lastkapacitet20 000 kg
 
Lastutrymme5,4 – 6,6 m²
Lastutrymme längd4,8 – 6,2 m
 
TypAGCO Power 74 LFTN
StegEU Stage V
Effekt vid 1850 rpm 214 kW (291 hk)
Vridmoment vid 1500 rpm1 280 Nm
Bränsletank248 l
DEF tank30 l
 
TypHydrostatisk mekanisk
Dragkraft262 kN
Växellåda2 växlar
 
Pumpstorlek180 cm³
Tryck24 Mpa
Hydrauloljetank175 l
 
StyrsystemTOC 2
Batterispänning24 V

Säkerhetstestad och godkänd hytt

Standard 780/50-28.5
Valfritt 710/55-28.5
CraneMesera 142 F
Räckviddsalternativ8,1/10 m
Lyftmoment178 kNm
Rotator360°
 

Smooth Ride hyttfjädring  •  Schaktblad  •  Dieselvärmare  •  Krantilt  •  Kontakta din lokala återförsäljare för mer information om andra alternativ.

features

features

STÄNGNINGSHJÄLP FÖR HYTTDÖRREN

En enkel men bra pryl: Din hyttdörr kan öppnas/stängas med ett finger. Det pneumatiska dörrstängningshandtaget är praktiskt vid arbete på blåsiga dagar eller i branta terränger.

VARDE LJUS!

Du kan inte kapa det du inte ser. Optimal belysning tillsammans med bred sikt från Logset-hytten ger dig en bättre, tryggare och säkrare arbetsmiljö. Den snygga och robusta belysningen ger ..

LÅG BRÄNSLEFÖRBRUKNING

All kraft du behöver, med låg bränsleförbrukning. Våra maskiner har gott om kraft att som du kan använda klokt. Allt för att göra det bra för miljön och din ekonomi.

SKOTARENS HYTT

En av de rymligaste hytterna på marknaden. En elegant och enkel design byggd med maximal sikt och användbarhet i åtanke. Du kan förresten se alla dina hjul från din Logset-hytt. ..

DEX (DECELERATE ASSISTENT OCH PROTECTION SYSTEM)

DeX är en intelligent motorbromsassistent som styr skotaren i situationer som kräver högre motorbromsmoment, till exempel vid körning i branta nedförsbackar. DeX förbättrar inte bara säkerheten och komforten för föraren, ..

KRANTILT

Krantilt är ett mycket användbart alternativ vid arbete i krävande terräng. Med krantilt kan du uppnå optimal balans och fällningsriktningen är lättare att styra. Du kan alltid göra raka rörelser, ..

TOC-MD 2

Logset-maskinerna drivs och styrs av vårt avancerade styrsystem, TOC-MD 2. Exakt mätning, enkel styrning och möjligheten att anpassa layouten på dina manöverdon ger dig ett flexibelt sätt att köra maskinen ..

MED UNDERHÅLL I ÅTANKE

Logsets maskiner är byggda för att hållas i gott skick. Flera avancerade lösningar gör underhållet av Logset enkelt: Komponenter och servicepunkter är lättåtkomligt placerade för underhåll. Alla väsentliga komponenter är ..

STARKT CHASSI FÖR STARKA MÄNNISKOR

Logsets maskinchassi är starkt baserat på originaldesignen från 90-talet. Den byggdes för att vara den mest hållbara maskinen i skogen. Och ja, vi använder fortfarande några av dessa 30 år ..

TILT & ROTATION AV HYTTEN

Skördarens hytt anpassar sig efter terrängskillnaderna så att du alltid sitter fintoch rakt. Den justerbara hyttens rotation gör att du har bästa möjliga sikt över dinavverkning.

ANPASSADE MANÖVERDON

Logsets joystick är helt anpassningsbar. Du kan spara varje enskild funktion till den knapp du vill. Vårt mål är att du inte ska behöva flytta handen långt från manöverdonen för ..

JAG ÄR SMIDIG

Logsets skördare är mycket smidiga. Hjulen följer tätt i spåren och det är även möjligt att göra snäva svängar med bra balans. God smidighet gör det möjligt att skörda små ..

galleri

GALLERI