10F GT

KRAFTFULL 18 TONS SKOTARE FÖR LÅNGA TRANSPORTSTRÄCKOR

Logset 10F GT är en av de två storebröderna i Logsetsskotarserie. Skotaren är exceptionellt robust och pålitlig, då den har designats att tåla de tuffaste förhållandena i exempelvis Ryssland, Nord- och Latinamerika.

teknologier

teknologier

DRIFTSÄKERHET

Logset 10F GT är liksom övriga Logset produkter konstruerad för hårt arbete. Komponenterna är rejält tilltagna för att uppnå en längre livslängd. Ramar, midja, boggi-infästning, kraninfästning och en rejäl motorhuv är alla dimensionerade för tuffa skogsförhållanden. Huvudkomponenterna är utvalda för att garantera högsta tillförlitlighet. Mindre avbrottstid förreparationer ger bättre totalekonomi!

EKONOMI

Logset TOC 2 styrsystemet och AGCO Power dieselmotorn fungerar väl tillsammans och gör maskinen till en av de bränslesnålaste skogsmaskinerna. Slitstarka komponenter, hög driftssäkerhet och minimerad avbrottstid bidrar till låga driftskostnader.

PRODUKTIVITET

Logset 10F GT skotaren levereras som standard med en Mesera 122 F kran som har en lyftkapacitet på 155 kNm. Kranen kan lyfta de tyngsta stockarna och till och med helstammar. Dieselmotorn, som ger 214 kW (291 hk), och hydrostatiska transmissionen garanterar tillräcklig kraft i alla situationer. Även i svåra förhållanden kan föraren arbeta med hög produktion.

KOMFORT

En bra förarmiljö är en viktig del för att uppnå maximal produktion. Den rymliga hytten erbjuder bra sikt och en behagligt låg ljudnivå. Den genomtänkta placeringen av komponenter ger en bra åtkomlighet och underlättar vid service.

10F GT

i ett nötskal

teknisk data

Egenvikt, from22 000 kg
Lastkapacitet18 000 kg
 
Lastutrymme5,4 – 6 m²
Lastutrymme längd4,8 – 6,2 m
 
TypAGCO Power 74 LFTN
StegEU Stage V
Effekt vid 1850 rpm214 kW (291 hk)
Vridmoment vid 1500 rpm1 280 Nm
Bränsletank248 l
DEF tank30 l
 
TypHydrostatisk mekanisk
Dragkraft224 kN
Växellåda2 gears
Steering

Load sensing lever

 
Pumpstorlek, cm³180
Tryck, Mpa24
Hydrauloljetank, l175
 
StyrsystemTOC 2
Batterispänning24 V

Säkerhetstestad och godkänd hytt

 
Standard750/55-26.5
Valfritt
 
KranMesera 122 F
Räckviddsalternativ8,1/10 m
Lyftmoment155 kNm
Rotator360°
 

Smooth Ride hyttfjädring  •  Schaktblad  •  Dieselvärmare  •  Kontakta dinlokala återförsäljare för mer information om andra alternativ.

features

features

STARKT CHASSI FÖR STARKA MÄNNISKOR

Logsets maskinchassi är starkt baserat på originaldesignen från 90-talet. Den byggdes för att vara den mest hållbara maskinen i skogen. Och ja, vi använder fortfarande några av dessa 30 år ..

DEX (DECELERATE ASSISTENT OCH PROTECTION SYSTEM)

DeX är en intelligent motorbromsassistent som styr skotaren i situationer som kräver högre motorbromsmoment, till exempel vid körning i branta nedförsbackar. DeX förbättrar inte bara säkerheten och komforten för föraren, ..

VARDE LJUS!

Du kan inte kapa det du inte ser. Optimal belysning tillsammans med bred sikt från Logset-hytten ger dig en bättre, tryggare och säkrare arbetsmiljö. Den snygga och robusta belysningen ger ..

TOC-MD 2

Logset-maskinerna drivs och styrs av vårt avancerade styrsystem, TOC-MD 2. Exakt mätning, enkel styrning och möjligheten att anpassa layouten på dina manöverdon ger dig ett flexibelt sätt att köra maskinen ..

MED UNDERHÅLL I ÅTANKE

Logsets maskiner är byggda för att hållas i gott skick. Flera avancerade lösningar gör underhållet av Logset enkelt: Komponenter och servicepunkter är lättåtkomligt placerade för underhåll. Alla väsentliga komponenter är ..

ANPASSADE MANÖVERDON

Logsets joystick är helt anpassningsbar. Du kan spara varje enskild funktion till den knapp du vill. Vårt mål är att du inte ska behöva flytta handen långt från manöverdonen för ..

TILT & ROTATION AV HYTTEN

Skördarens hytt anpassar sig efter terrängskillnaderna så att du alltid sitter fintoch rakt. Den justerbara hyttens rotation gör att du har bästa möjliga sikt över dinavverkning.

JAG ÄR SMIDIG

Logsets skördare är mycket smidiga. Hjulen följer tätt i spåren och det är även möjligt att göra snäva svängar med bra balans. God smidighet gör det möjligt att skörda små ..

KRANTILT

Krantilt är ett mycket användbart alternativ vid arbete i krävande terräng. Med krantilt kan du uppnå optimal balans och fällningsriktningen är lättare att styra. Du kan alltid göra raka rörelser, ..

STÄNGNINGSHJÄLP FÖR HYTTDÖRREN

En enkel men bra pryl: Din hyttdörr kan öppnas/stängas med ett finger. Det pneumatiska dörrstängningshandtaget är praktiskt vid arbete på blåsiga dagar eller i branta terränger.

LÅG BRÄNSLEFÖRBRUKNING

All kraft du behöver, med låg bränsleförbrukning. Våra maskiner har gott om kraft att som du kan använda klokt. Allt för att göra det bra för miljön och din ekonomi.

SKOTARENS HYTT

En av de rymligaste hytterna på marknaden. En elegant och enkel design byggd med maximal sikt och användbarhet i åtanke. Du kan förresten se alla dina hjul från din Logset-hytt. ..