5F GT

KOMPAKT OCH KRAFTFULL 12-TONS SKOTARE

Logset 5F GT är en mångsidig och kompakt skotare. I den kombineras be händigheten av en gallringsmaskin och kapaciteten av en slutavverkningsmaskin. De stora 26,5 tums hjulen, den höga markfrigången och de utmärkta köregenskaperna gör skotaren till rätt val för varierande terräng.

teknologier

teknologier

KOMPAKT OCH MYCKET PRODUKTIV

Driftsäkerheten är hög och behovet av reservdelar blir därmed minimal. Tack vare dessa egenskaper har skotaren en högkapacitet med exceptionellt låga driftskostnader.

BEKVÄM OCH LÄTT ATT STYRA

Hytten har en effektiv ljudisolering och de stora rundade rutorna erbjuder bra sikt i alla riktningar. Det användarvänliga TOC 2styrsystemet ger en bra precision både vid körning med kran och med transmission. Föraren kan köra snabbt och effektivt utan desto större ansträngning. Tack vare en automatisk farthållarekan körhastigheten enkelt justeras med en potentiometer.

HYTT

Hytten erbjuder förstaklassig komfort och obehindradsikt både vid körning och vid lastning. Den är rymlig och har stora förvaringsutrymmen. Skotaren är lätt att manövrera då föraren har bra uppsikt över hjulen.

ANPASSADE MANÖVERDON

Skotaren är försedd med ett användarvänligt Logset Total Operation and Control 2 (TOC 2) styrsystem. Tack vare styrsystemet blir det en mjuk och smidig körupplevelse som sparar bränsle. Krankontrollen är snabb och med högprecision. Om skotaren har flera förarekan de spara sina personliga inställningar för kranen i programmet.

5F GT

i ett nötskal

Teknisk data

Egenvikt, från16 000 kg
Lastkapacitet12 000 kg
 
Lastutrymme4 – 4,75 m²
Lastutrymme längd

4,15- 4,75 m

 
TypAGCO Power 49 LFTN
Steg
EU Stage V
Effekt vid 1900 rmp140 kW (190 hk)
Vridmoment vid 1500 rpm800 Nm
Bränsletank188 l
DEF tank30 l
 
TypHydrostatisk mekanisk
Tractive effort171 kN
Växellåda2 växlar
SteeringLoad sensing lever
 
Pumpstorlek140 cm³
Tryck23 Mpa
Hydrauloljetank175 l
 
StyrsystemTOC 2
Batterispänning24 V

Säkerhetstestad och godkänd hytt

 
Standard 710/45-26.5
Valfritt 600/55-26.5
800/40-26.5
KranMesera 83 F
Räckviddsalternativ7,2/10 m
Lyftmoment106 kNm
Rotator360°
 

Smooth Ride hyttfjädring. Kontakta din lokala återförsäljare för mera information om tillvalsutrustning.

features

features

DEX (DECELERATE ASSISTENT OCH PROTECTION SYSTEM)

DeX är en intelligent motorbromsassistent som styr skotaren i situationer som kräver högre motorbromsmoment, till exempel vid körning i branta nedförsbackar. DeX förbättrar inte bara ..

VARDE LJUS!

Du kan inte kapa det du inte ser. Optimal belysning tillsammans med bred sikt från Logset-hytten ger dig en bättre, tryggare och säkrare arbetsmiljö. Den ..

STÄNGNINGSHJÄLP FÖR HYTTDÖRREN

En enkel men bra pryl: Din hyttdörr kan öppnas/stängas med ett finger. Det pneumatiska dörrstängningshandtaget är praktiskt vid arbete på blåsiga dagar eller i branta ..

STARKT CHASSI FÖR STARKA MÄNNISKOR

Logsets maskinchassi är starkt baserat på originaldesignen från 90-talet. Den byggdes för att vara den mest hållbara maskinen i skogen. Och ja, vi använder fortfarande ..

ANPASSADE MANÖVERDON

Logsets joystick är helt anpassningsbar. Du kan spara varje enskild funktion till den knapp du vill. Vårt mål är att du inte ska behöva flytta ..

LÅG BRÄNSLEFÖRBRUKNING

All kraft du behöver, med låg bränsleförbrukning. Våra maskiner har gott om kraft att som du kan använda klokt. Allt för att göra det bra ..

JAG ÄR SMIDIG

Logsets skördare är mycket smidiga. Hjulen följer tätt i spåren och det är även möjligt att göra snäva svängar med bra balans. God smidighet gör ..

TILT & ROTATION AV HYTTEN

Skördarens hytt anpassar sig efter terrängskillnaderna så att du alltid sitter fintoch rakt. Den justerbara hyttens rotation gör att du har bästa möjliga sikt över ..

SKOTARENS HYTT

En av de rymligaste hytterna på marknaden. En elegant och enkel design byggd med maximal sikt och användbarhet i åtanke. Du kan förresten se alla ..

KRANTILT

Krantilt är ett mycket användbart alternativ vid arbete i krävande terräng. Med krantilt kan du uppnå optimal balans och fällningsriktningen är lättare att styra. Du ..

MED UNDERHÅLL I ÅTANKE

Logsets maskiner är byggda för att hållas i gott skick. Flera avancerade lösningar gör underhållet av Logset enkelt: Komponenter och servicepunkter är lättåtkomligt placerade för ..

TOC-MD 2

Logset-maskinerna drivs och styrs av vårt avancerade styrsystem, TOC-MD 2. Exakt mätning, enkel styrning och möjligheten att anpassa layouten på dina manöverdon ger dig ett ..

galleri

GALLERI