Inköpsdirektör Kari Luomanen och ekonomi- och administrationsdirektör Malin Ahlnäs som börjat på Logset i mars, samt verkställande direktör Ron Back i spetsen av Logsets tillväxt.

ÖKAD AFFÄRSKOMPETENS FÖR ATT STÖJDA TILLVÄXT

Logset går framåt med ny energi, genom förnyandet av både kompetens och struktur

I Kvevlax, Korsholm har det tillverkats skogsmaskiner som levererats till Finland och resten av världen i över 30 år. Det starkt exportdrivna bolaget är beroende av internationell affärskompetens, vilken man förstärkte väsentligt. I mars började Malin Ahlnäs som ny ekonomi- och administrationsdirektör och Kari Luomanen som ny inköpsdirektör. Man behöver kompetens för att stöda tillväxten samt digitaliseringen.

Malin Ahlnäs har tidigare arbetat som financial controller på Duell och som business controller i Wärtsilä.
– Utveckling av processer och verksamheten är viktigt för mig och jag upplever att jag har mycket att erbjuda Logset inom områdena. Jag ser framemot att få jobba med projekt inom administration och digitalisering, berättar Malin.

– Jag har följt med Logsets tillväxt och utveckling under åren och det känns bra att komma med i detta läge. Under en kort period var jag borta från maskintillverkningsbranschen och nu är det rätt tillfälle att återvända, säger Kari. Han nämner också att alla leverantörer och leveranskedjor är kända för honom sedan tidigare. Kari har över 20 års erfarenhet av maskintillverkningsbranschen. Senast har han arbetat för Tume-Agri och Sampo-Rosenlew.

– Logset har lyckats växa och utmana konkurrensen på den internationella marknaden. Malin och Kari förstärker Logset-teamet utmärkt med sina kompetenser, båda har demonstrerat sitt kunnande inom sina egna områden. Kunskapen som behövs för att uppnå strategisk tillväxt börjar nu vara på sin plats, säger Ron Back.

Utöver verksamheten i Finland omfattar Logset-koncernen dotterbolag i Sverige, Kanada och Brasilien. Exporten går till cirka 30 länder och fjolårets omsättning uppgick till 53 miljoner euro. Skogsmaskinernas inhemska tillverkningsgrad är marknadens högsta. Över 90 procent av maskinernas förädlingsvärde, mätt i komponenter och arbete, har sitt ursprung i Finland. Logset sysselsätter strax över 100 personer.

lue myös:

karttaohjelma_uutiskuva

Nytt kartprogram lanseras under 2024